Польський Сейм прийняв поправку до закону про допомогу громадянам України 

У середу, 15 травня, польський Сейм ухвалив поправку до закону про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на її території. Про це повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що поправкою передбачено, між іншим, продовження законності перебування українців у Польщі.

За внесення змін до закону проголосував 381 депутат, 19 - були проти, 20 - утрималися.

Прийняті зміни також стосуються продовження на 4 місяці терміну подання заявок на умовне право на заняття професією лікаря, стоматолога, медичної сестри та акушерки, а також затвердження свідоцтв громадянина країни, яке припинило міжнародний договір про їх взаємне визнання.

Під час засідання комітету заступниця міністра освіти Йоанна Муха зазначила, що поправка пов’язана з нещодавнім припиненням Білоруссю видачі документів, що підтверджують випускні іспити своїм громадянам, які перебувають за кордоном.

Йоанна Муха повідомила, що біженці з Білорусі не можуть навчатися в Польщі без підтвердження здачі іспитів. Вона додала, що в такій ситуації перебувають близько п’яти тисяч громадян Білорусі, але це може стосуватися і громадян інших країн.

Закон, за винятком деяких положень, має набути чинності 1 липня. Тепер його обговорить Сенат.

Як повідомлялося, уряд Польщі затвердив зміни для українців щодо виплат та реєстрації.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті