Польща перекидає військову техніку ближче до кордону з Росією

Збройні сили Польщі анонсували, що в рамках навчань НАТО „Steadfast Defender 2024” здійснять масове перекидання військової техніки на північ країни, особливо близько до кордонів з Калінінградською областю Росії, - пише inpoland.net.pl.

Переміщення техніки планується з 4 по 6 травня в Західно-Поморському, Поморському та Вармінсько-Мазурському воєводствах. Ці навчання, проведені НАТО, є найбільшими з часів холодної війни і залучають близько 90 тисяч військовослужбовців з країн Альянсу.

"Найближчим часом просимо вас бути особливо уважними, оскільки на маршруті вас можуть зустріти численні військові колони", - повідомило Головне командування Польщі.

Ці маневри спрямовані на вдосконалення взаємодії між союзниками та підвищення готовності приймати міжнародну допомогу.

Агресивна політика Росії в останні роки стала предметом широкої міжнародної уваги. Росія активно втручається у внутрішні справи інших країн, здійснюючи кібератаки, дезінформаційні кампанії та спроби вплинути на політичні процеси. Ці дії сприяють зростанню напруги у регіоні та загрозі міжнародній безпеці.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті