Пішов з життя український релігієзнавець Ігор Козловський, який майже два роки провів у полоні так званої "ДНР"

У віці 69 років помер через серцевий напад український вчений, релігієзнавець Ігор Козловський. Про це повідомили релігієзнавиця Людмила Філіпович і племінник Козловського Денис, пише "Суспільне" 6 вересня.

"Сьогодні вночі через серцевий напад пішов від нас у засвіти Ігор Козловський", — написала Філіпович у соцмережі.

Зазначається, що Козловський був відомим у світі діячем та фахівцем із релігієзнавства та духовних систем. Він народився 16 лютого 1954 року у місті Макіївка Донецької області.

27 січня 2016 року за проукраїнську позицію потрапив у полон до бойовиків "ДНР", де його катували. Перебував у полоні до 27 грудня 2017 року, був звільнений з полону за обміном.

Козловський є автором понад 50 наукових книг та понад 200 статей у словниках, енциклопедіях, наукових періодичних виданнях, а також поетичних збірок та прозових творів. Серед напрямків його роботи була релігійна ситуація на окупованих територіях Донбасу. Член НТШ в Україні, PEN, ініціативної групи "Першого грудня" та низки інших організацій. Мав багато нагород та відзнак від українських та іноземних громадських і релігійних організацій.

Раніше повідомлялось, що на 92 році життя померла легендарна українська гімнастка, заслужений тренер України Альбіна Дерюгіна.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті