Підозру отримав посадовець міграційної служби, який перешкоджав діяльності журналістів

Посадовцю міграційної служби повідомлено про підозру за перешкоджання професійній діяльності журналістів. Про це повідомив Офіс генпрокурора України в Телеграм 2 вересня.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру начальнику Управління ДМС в одній із областей за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України)".

Уточнюється, що в липні 2024 року журналісти одного із інформаційних агентств, виконуючи свої професійні обов’язки, прибули до готельно-розважального комплексу на Івано-Франківщині з метою отримання коментаря посадовця щодо статків членів його родини. Вони представилися та, тримаючи в руках мікрофон з написом назви агентства і відеокамеру, почали здійснювати відеозйомку. Підозрюваний не надав відповіді на питання журналістів та умисно вдарив рукою по відеокамері, яка перебувала в руках оператора, пошкодивши її.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше повідомлялось, що поліція розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності за публікацією про напад на журналіста Ткача.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті