Підозру отримав посадовець міграційної служби, який перешкоджав діяльності журналістів

Посадовцю міграційної служби повідомлено про підозру за перешкоджання професійній діяльності журналістів. Про це повідомив Офіс генпрокурора України в Телеграм 2 вересня.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру начальнику Управління ДМС в одній із областей за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України)".

Уточнюється, що в липні 2024 року журналісти одного із інформаційних агентств, виконуючи свої професійні обов’язки, прибули до готельно-розважального комплексу на Івано-Франківщині з метою отримання коментаря посадовця щодо статків членів його родини. Вони представилися та, тримаючи в руках мікрофон з написом назви агентства і відеокамеру, почали здійснювати відеозйомку. Підозрюваний не надав відповіді на питання журналістів та умисно вдарив рукою по відеокамері, яка перебувала в руках оператора, пошкодивши її.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше повідомлялось, що поліція розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності за публікацією про напад на журналіста Ткача.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті