Пєсков запевняє, що путін ніякого послання Зеленському через президента Гвінеї-Бісау не передавав

Російський диктатор путін не передавав Президенту України Володимиру Зеленському жодного спеціального послання через президента Гвінеї-Бісау. Про це заявив прес-секретар путіна Дмитро Пєсков, - повідомляє Бі-бі-сі.

У середу в ЗМІ повідомлялося, що послання від путіна про готовність до переговорів президент Гвінеї-Бісау Умару Сіссоку Ембало нібито передав Зеленському.

За словами Пєскова, путін під час зустрічі з Умару Сіссоку Ембало підтвердив готовність росії до переговорів з Україною, але жодного спеціального послання для Києва він не передавав.

"Зараз де-факто Росія не змінює своєї позиції, ми готові забезпечувати свої інтереси за столом переговорів, ми хочемо цього. Але в цьому випадку йдеться про повне небажання з боку України. Ось про що йшлося", - заявив Пєсков журналістам 27 жовтня. 

"Наш колега з африканської держави виявив бажання і сказав, що він матиме контакти і що він ось цю позицію Путіна донесе до української сторони. Якогось специфічного послання в даному випадку немає і про це не йшлося", - сказав Пєсков.

У повідомленні нагадується, що раніше російські офіційні особи неодноразово заявляли про готовність сісти за стіл переговорів, але тільки на російських умовах. Київ заявляв, що такі переговори не принесуть миру і перемир'я зіграє лише на руку росії, давши їй час для підготовки до нового наступу. За словами української влади, лише повне повернення всіх окупованих росією територій може принести довгостроковий мир. Президент України Зеленський заявляв, що готовий до переговорів з російським лідером, але не з путіним, а з тим, хто прийде йому на зміну.

Як повідомлялося, Зеленський зустрівся із президентом Республіки Гвінея-Бісау, який напередодні спілкувався з путіним.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті