Переговорну позицію визначить Саміт миру, який передасть її РФ - Офіс президента

Саміт миру, який пройде в червні у Швейцарії, виробить спільну переговорну позицію, яку передасть Росії. Так відповів речник президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров на прохання DW прокоментувати інтерв'ю заступника начальника Головного управління розвідки міністерства оборони (ГУР МО) Вадима Скібіцького.

У відповідь на запит видання до Офісу президента (ОП) в п'ятницю, 3 травня, речник Зеленського зазначив:

"Україна та Швейцарія організовують саміт миру, на якому країни світу, які шанують міжнародне право та статут ООН, мають виробити спільну переговорну позицію і передати її Росії. Це і стане першим кроком до справедливого миру".

Саміт миру відбудеться у Швейцарії 15-16 червня на рівні лідерів держав світу. На нього запросили понад 160 делегацій з усіх континентів. Росію не запрошували. "Швейцарія завжди проявляла відкритість щодо запрошення Росії на цей саміт. Однак Росія неодноразово публічно заявляла, що вона не зацікавлена брати участь у цьому першому саміті. Швейцарія переконана, що Росія повинна бути залучена до цього процесу. Без Росії він є немислимий", - заявили в швейцарському міністерстві закордонних справ.

Як повідомлялося, заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтервʼю виданню The Economist заяив, що Україна не має можливості виграти війну проти Росії лише на полі бою.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті