У ГУР спрогнозували, коли може настати час "змістовних переговорів" із Росією

Україна не має можливості виграти війну проти Росії лише на полі бою, сказав заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтервʼю виданню The Economist, - повідомляє "Радіо Свобода".

«Навіть якби вона (Україна – ред.) змогла відкинути російські сили назад до кордонів… це не припинило б війну. За його словами, такі війни можуть закінчитися лише договорами. Наразі обидві сторони борються за «найвигіднішу позицію» перед потенційними переговорами. Але змістовні переговори можуть розпочатися не раніше, ніж у другій половині 2025 року, вважає він», – передає видання слова високопосадовця.

До того часу Росія відчує серйозні «зустрічні вітри». За словами Скібіцького, російські військові виробничі потужності розширилися, але досягнуть плато на початку 2026 року через брак матеріалів та інженерів.

«Зрештою обидві сторони можуть залишитися без зброї. Але якщо нічого не зміниться в інших аспектах, Україна зазнає цієї проблеми першою», – визнає заступник начальника ГУР.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті