Пашинян назвав путінську ОДКБ загрозою безпеці Вірменії

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що путінська Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) становить загрозу для Єревана. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на агентство "Новости Армении".

"ОДКБ замість того, щоб виконувати свої зобов'язання перед Вірменією у сфері безпеки, навпаки - створює проблеми безпеки. І ця позиція, кажу прямо, є загрозою національній безпеці Вірменії", - заявив Пашинян.

За його словами, ОДКБ не виконала зобов'язання з питання безпеки Вірменії, а продемонструвала протилежну позицію. 

Раніше Пашинян заявляв, що членство Вірменії в ОДКБ на поточний момент практично заморожено. "Ви знаєте, що договір про колективну безпеку фактично не працює щодо Вірменії, що показали події 2021-2022 років. Це не могло пройти для нас непоміченим. Сьогодні, практично, ми заморозили нашу участь в ОДКБ", - говорив Пашинян в інтерв'ю телеканалу France 24.

До складу ОДКБ входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, РФ, Таджикистан і Узбекистан.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті