ПАРЄ визнала депортацію українських дітей до росії геноцидом

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання геноцидом примусової депортації українських дітей до росії. Про це заявив народний депутат України Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

"Сьогодні Парламентська Асамблея Ради Європи прийняла надзвичайно важливу резолюцію, яка стосується примусової депортації українських дітей та дорослих в росію. Найголовніше з резолюції: вперше (!) згадується термін «ГЕНОЦИД» відносно дій РФ в офіційному документі такого рівня. В резолюції зазначається, що згідно з нормами міжнародного права, примусова депортація - це ознака геноциду, тому всі випадки мають розслідуватись, а всі причетні понести відповідальність", - розповів Гончаренко.

Він також зазначив, що Парламентська Асамблея вітає рішення Міжнародного Кримінального Суду щодо ордеру на арешт президента росії путіна, та Уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової. 

Крім того, Гончаренко запропонував внести правку щодо участі білоруського президента Олександра Лукашенка у прмиусовій депортації українських дітей.

Як повідомлялося раніше, рішення про напад на Україну путін ухвалив ще на початку 2021 року. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті