"Парламентарів ЛНР" Рябушкіна, Санаєва й Коваля оголошено у розшук через колабораційну діяльність - СБУ

Зібрано доказову базу ще на трьох "парламентарів ЛНР" Ігоря Рябушкіна, Івана Санаєва та Олега Коваля, їх оголошено у розшук. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у facebook 27 вересня.

"СБУ зібрала доказову базу ще на трьох ворожих поплічників, які через незаконні вибори, влаштовані кремлем у вересні 2023 року, увійшли до складу так званого "парламенту ЛНР". Усі вони є членами владної партії країни-агресора "Єдина росія", - сказано в повідомленні.

Зокрема, слідчі повідомили про підозру "депутату народного совєта ЛНР" Ігорю Рябушкіну, який підтримує загарбників з 2014 року. Своє "депутатство"  фігурант поєднує з діяльністю на чолі "федерации профсоюзов ЛНР". Цю маріонеткову структуру окупанти активно використовують для впливу на трудові колективи, зокрема, під час рашистських "виборів", "референдумів" тощо.

Обвинувальні акти щодо двох інших псевдодепутатів - Івана Санаєва та Олега Коваля, скеровано до суду. Вони також співпрацюють з ворогом від початку російської навали, були "депутатами" фейкового "парламенту ЛНР" попередніх скликань і є причетними до прийняття юридично нікчемних "нормативних актів" на користь загарбників. Зловмисники сприяють посиленню окупаційного режиму та підтримують війська агресора, які вчиняють воєнні злочини на території України.

"Ці особи відповідатимуть перед законом за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України - колабораційна діяльність. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення та конфіскацію майна. Наразі вони перебувають у розшуку", - сказано також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що СБУ оголосила в розшук "парламентарів ЛНР" Леонова й Машкову.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті