Парламент Швейцарії визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу

Швейцарський парламент визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на своїй сторінці у facebook 24 вересня.

"Вдячний Швейцарському Парламенту за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом Українського народу. В ухваленій заяві Національна Рада Швейцарії визнає систематичні дії, спрямовані на масове та цілеспрямоване вбивство голодом з наміром знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу, актом геноциду. Це справді історичне рішення", - зазначив Стефанчук.

Він підкреслив, що це "вкрай важливий крок на шляху до відновлення історичної справедливості та збереження пам’яті про мільйони невинних жертв".

Раніше "ОстроВ" писав про події Голодомору у статті "Український "плебісцит смертю" 1932–1933 років. Для чого?"

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті