Окупаційні "мери" Кадіївки, Ровеньків і Троїцького отримали підозри від СБУ

Очільники трьох окупаційних адміністрацій так званої "ЛНР" отримали підозри від СБУ. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у facebook 19 червня. 

"СБУ задокументувала колабораційну діяльність ще трьох ворожих призначенців, які керують окупаційними "муніципальними округами" на Луганщині", - сказано в повідомленні. 

Зокрема, підозру від СБУ отримав Сергій Жевлаков - колишній мер Кадіївки (стара назва - Стаханов), який з 2014 року співпрацює з агресором та очолює окупаційну владу у місті. 

Ще одним фігурантом є "керманич" окупованого міста Ровеньки Андрій Рубанцов. Він теж служить ворогу від самого початку російської агресії.  

Також серед підозрюваних - експрацівниця Троїцького районного суду Лариса Рєзнікова. Вона підтримала широкомасштабне вторгнення РФ в Україну і з 2022 року керує місцевою рашистською "адміністрацією". 

Наразі ці особи співпрацюють з окупаційним режимом у якості голів "муніципальних округів" у Кадіївці, Ровеньках та Троїцькому. Відповідно до ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України ворожим поплічникам загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна. Слідчі дії проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Раніше повідомлялось, що підозру СБУ отримав "міністр фінансів ЛНР" Мануйлов, який з 2014 року відіграє одну з ключових ролей у фінансуванні "владних структур ЛНР".

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті