Підозру СБУ отримав "міністр фінансів ЛНР" Мануйлов, який з 2014 року відіграє одну з ключових ролей у фінансуванні "владних структур ЛНР"

Так званий "міністр фінансів ЛНР" Євген Мануйлов отримав підозру від СБУ. Про це пише 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у facebook 18 червня. 

"Слідчі СБУ зібрали доказову базу щодо колаборанта, який з 2014 року співпрацює з агресором і відіграє одну з ключових ролей у фінансуванні створених окупантами "владних структур" на Луганщині. Фігурантом є Євген Мануйлов, колишній чиновник Державної казначейської служби, який після захоплення окремих районів Луганської області перейшов на бік ворога та обійняв "крісло" "міністра фінансів" угруповання "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після широкомасштабного вторгнення, в контексті "інтеграції" тимчасово окупованої території до РФ, Мануйлова було "перепризначено" на цю ж посаду. 

Колаборант підтримує постійні контакти з кураторами в урядових структурах РФ. За його безпосередньої участі у захоплених ворогом районах Луганщини було впроваджено "рубльову зону" та організовано механізми сталого фінансування країною-агресором окупаційних структур так званої "ЛНР". 

Наразі він продовжує виконувати керівні функції на "міністерській посаді".

СБУ повідомила правопорушнику про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Раніше він став фігурантам кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Зловмисник перебуває з розшуку. Вживаються заходи для його притягнення до кримінальної відповідальності. 

Раніше повідомлялось, що Лисогор розповів про зникнення окупаційного мера Луганська Маноліса Пілавова: "Або заарештували, або ліквідували".

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті