Окупанти зібрали на Донеччині "царь-потяг" довжиною 30 км

"Московити на Донеччині зібрали "царь-потяг" довжиною 30 км, у складі якого понад дві тисячі вагонів", - повідомляє український аналітичний Телеграм-канал "DeepState".

"Безперервна конструкція з товарних вагонів тягнеться по гілці від залізничного вокзалу в Оленівці до Волновахи та налічує близько 2100 вагонів різного типу. Зведення цієї вагонної багатоніжки почалось у липні 2023 року. Для побудови, вочевидь, використовувався рухомий склад, вкрадений з тимчасово окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

"Це є дуже специфічною інженерною спорудою, ефективність якої оцінити складно. Задумка зрозуміла - перешкода для просування Сил Оборони. ЇЇ цілком можна розглядати як окрему лінію оборони, адже пошкодити, зрушити чи підірвати 30-кілометрову масу металу вкрай важко, а рух техніки через таку заваду без пробиття коридору неможливий", - зазначають аналітики.

"Наведені радарні знімки - загальнодоступні, для розуміння масштабів цього утворення. Побудова "потягу" верифікована нашою командою візуально на знімках за різні періоди часу", - уточнюють аналітики.

Телеграм-канал російської редакції "Радио Свобода" повідомляє, що російський залізничний блогер Сергій Сігачов, який також проаналізував знімки, стверджує, що йдеться не про один 30-кілометровий склад, а про три (також надзвичайно довгі) потяги, між якими є невеликі розриви. "Тобто, не 30-км суцільна "змія", а три змії", - зазначає Сігачов.

При цьому зазначається, що навіть під час літнього контрнаступу українські війська не намагалися наступати на цій ділянці фронту. Зараз тут у районі Новомихайлівки намагаються наступати російські окупанти.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті