Окупанти здійснили понад сто авіаударів і обстрілів по Запорізькій області, є троє поранених

Російські окупанти здійснили більше ста обстрілів по 30 населених пунктах Запорізької області протягом доби. Про це повідомив голова ОВА Юрій Малашко в ефірі телемарафону 4 вересня.

За його словами, загарбники запускали по регіону безпілотники, здійснювали ракетні та авіаудари, а також застосовували РСЗВ. Внаслідок атак є руйнування житлових будинків, господарських споруд та об'єктів інфраструктури.

"Внаслідок авіаційного удару по Оріхову поранення отримала 51-річна жінка. Крім цього, в результаті артобстрілу Малої Токмачки травмовано родину – 68-річну жінку та 71-річного чоловіка. Постраждалих доставлено в лікарні", - сказав Малашко.

Він нагадав, що з п'яти громад Василівського та Пологівського районів Запорізької області оголошено примусову евакуацію дітей. Вивозити планують 54 дитини та 67 супроводжуючих їх членів сімей.

"Є підготовлені місця для того, щоб люди переїжджали. Процес вже проходить. Їм надається уся необхідна допомога в гуманітарних хабах", - зазначив голова ОВА.

Як повідомлялося, у Запорізькій області в кафе, де відпочивали окупанти, стався вибух.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті