Окупанти за добу завдали по Донеччині понад 1900 ударів: загинула жінка, є поранені, зруйновані десятки будинків

Мешканка Донецької області загинула внаслідок рашистського обстрілу минулої доби. Про це повідомили начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін і поліція Донеччини в Телеграм 29 березня.

"За 28 березня росіяни вбили 1 жителя Донеччини - у Миколаївці. Ще 3 людини в області за добу дістали поранення", - написав Філашкін.

Уточнюється, що всього за добу росіяни 15 разів обстріляли житлові квартали населених пунктів Донеччини, загалом за добу окупанти здійснили 1925 обстрілів. З лінії фронту евакуйовано 507 осіб, у тому числі 29 дітей.

Під вогнем перебували 10 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Курахове, Миколаївка, Покровськ, Торецьк, селища Дробишеве, Курахівка, села Новоолександрівка, Янтарне. Пошкоджено 59 цивільних об’єктів - 36 житлових будинків, школа, ринок, будинок культури, адмінбудівля, 12 гаражів, автомобілі, критична інфраструктура.

По Миколаївці росія завдала 4 авіаудари універсальними міжвидовими плануючими боєприпасами "УМПБ-Д30СМ", убивши жінку. Руйнувань зазнали 12 багатоквартирних і 12 приватних будинків, ринок, адмінбудівля. 

Ракетно-бомбовим озброєнням "Грім Е-1" ворог вдарив по Дробишевому. Двоє людей отримали поранення, пошкоджено будинок культури. 

Ще одну людину травмовано внаслідок артилерійського обстрілу Новоолександрівки. 

Із ЗРК "С-300" армія РФ обстріляла Гірник, пошкоджено школу, приватну оселю, 12 гаражів.

Тричі окупанти гатили по Кураховому - пошкодили три приватних будинки й критичну інфраструктуру.

У Костянтинівці ворожа артилерія пошкодила 7 приватних осель. 

По Торецьку російські терористи поцілили авіабомбою "ФАБ-500", яка не розірвалась.

Раніше повідомлялось, що Донеччина зазнала близько двох тисяч обстрілів за добу, триває евакуація з прифронтових громад.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті