Окупанти вкотре переписують історію: з’явилась методичка для вчителів про те, як треба брехати дітям про Крим

У школах на тимчасово окупованих територіях України дітям проводять позакласні заняття на тему окупації Криму росією, на яких немає жодної згадки про “зелених чоловічків”. Про це повідомляє Центр національного спротиву 10 жовтня.

“В розпорядженні Центру Національного Спротиву опинилась методичка, за допомогою якої окупанти мають промивати мізки школярам 10-11 класів. Ключове – ворог взагалі не згадує про роль російських військових в процесі окупації півострова”, - зазначається у повідомленні.

За інформацією Центру, згідно з методичкою, до “возз’єднання Криму з російською федерацією” призвели виключно дії місцевого населення, яке начебто було незадоволене політикою українського уряду.

“Школярам розповідають про нібито “протести” місцевих мешканців та створеними ними “загонів місцевої самооборони”. Однак немає жодної згадки про так званих “зелених чоловічків” – військовослужбовців зс рф без розпізнавальних знаків на формі, які за допомогою бронетехніки захопили контроль над півостровом”, - додали у ЦНС.

Як повідомлялось раніше, мер Мелітополя розповів, як окупанти міняють свідомість українських дітей.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті