Окупанти в Запорізькій області обіцяють виплати за оформлення російських паспортів дітям

Російські окупанти на тимчасово окупованих територіях Запорізької області намагаються переконати місцевих жителів оформляти паспорти РФ. Про це 26 червня повідомили в Центрі національного спротиву.

"Росіяни загострюють гуманітарну кризу, щоб схилити людей брати паспорт в обмін на "соціальні виплати". Так, російсько-окупаційна адміністрація продовжує імітувати так звані виплати материнського капіталу окремим представникам тимчасово окупованих територій Запорізької області, які все ж оформили ворожі паспорти своїм дітям", - заявили в ЦНС.

Ці виплати нібито становлять 586 900 рублів і 775 600 рублів за першу і другу дитину відповідно. При цьому в оформленні документів для отримання такого "сертифіката" спостерігаються ознаки корупційної діяльності.

Тобто представники російської влади видають псевдодокументи для оформлення тільки певним особам, які є членами своєї сім'ї або близькими друзями.

Нагадаємо, раніше російська окупаційна влада заявила, що три чверті жителів Луганщини отримали паспорти РФ.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті