Окупанти на Луганщині змусять боротися з пожежами "добровільну пожежну охорону" на безоплатній основі

Так звані "депутати народної ради ЛНР" найближчим часом розглянуть законопроєкт про добровільну пожежну охорону. Про це повідомив голова псевдопарламенту Денис Мірошниченко 9 жовтня, пишуть окупаційні ЗМІ.

"Депутатський корпус бачить у добровільних пожежних дружинах серйозну підмогу у сфері пожежної безпеки республіки. Гіркий досвід масштабних ландшафтних пожеж, з якими нещодавно зіткнулася республіка, вкотре засвідчив, наскільки важливим є питання їхньої профілактики. ...У законопроєкті прописано два види добровільних пожежних підрозділів - територіальні та об'єктові. Перші створюватимуться на територіях одного або декількох муніципалітетів, а другі - за місцем роботи або навчання фізичних осіб", - заявив "парламентар".

За його словами, добровільні пожежники звільняються від роботи або навчання без збереження зарплати, але зі збереженням за ними місця роботи або навчання, а також посади на час участі в гасінні пожеж або чергуванні. 

"Тобто, у разі отримання травм чи загибелі ніяких соціальних гарантій не передбачено", - прокоментував це начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі.

Раніше повідомлялось, що ще в одному селі окупованої Новоайдарської громади Луганщини вигоріли житлові будинки місцевих мешканців.

Раніше також повідомлялось, що на початку жовтня екологи озвучили свіжу суму збитків, які росія завдала довкіллю Луганської області.

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті