Окупанти на Луганщині підтвердили "сертифікатом" внесення вкраденого Деркульського конезаводу до топ-10 "визначних пам'яток РФ"

Російські окупанти, вкравши в України унікальний Деркульський конезавод в окупованому екс-Біловодському районі (увійшов до складу Старобільського) Луганської області, занесли його до топ-10 "визначних пам'яток РФ" і підтвердили це "сертифікатом". Про це повідомило так зване "міністерство сільського господарства ЛНР" 14 травня, пишуть окупаційні ЗМІ.

"Деркульському кінному заводу вручили сертифікат переможця конкурсу визначних пам'яток Росії "Від південних морів до полярного краю", - ідеться в повідомленні.

Судячи з "документа", вкрадений в України завод росіяни вважають своєю "гордістю своєї країни" і "мрією свого серця". 

Раніше повідомлялося, що вкрадений в України унікальний Деркульський конезавод росіяни не просто привласнили, а занесли до топ-10 своїх визначних пам'яток.

Як писав "ОстроВ", вкрасти завод окупантам допоміг колаборант Сергій Гладков

На унікальному агропідприємстві "Деркульський конезавод" в екс-Біловодському районі розводили коней породи українська верхова. 

Підприємство було справжнім туристичним магнітом. Лише заради того, щоб побачити породистих коней та унікальні пам'ятки архітектури - на тлі біловодського степу - сюди їхали туристи та журналісти з різних куточків України та світу. 

На фото, зроблених безпосередньо на заводі - одне з таких відвідин журналістів із різних регіонів України.

Раніше також повідомлялося, що окупанти "інтегрують у загальноросійську систему конярства" вкрадений ними унікальний Деркульський конезавод на Луганщині.

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті