Окупанти мають намір до нового року відкрити в Донецьку вище загальновійськове командне училище

Російські окупанти створюють військовий виш у Донецьку. Про це повідомляє "Центр національного спротиву" 20 вересня.

"Окупанти створюють військове командне училище при міністерстві нападу РФ у Донецьку", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що таке собі "федеральний державний казенний військовий освітній заклад вищої освіти "Донецьке вище загальновійськове командне училище" має бути утворено в МО РФ до 1 грудня 2023 року.

Планова штатна чисельність закладу разом із курсантами - 3,5 тис. осіб. 

"Зауважимо, функціонування таких закладів є порушенням міжнародного права, адже такі заклади за фактом вербують мешканців тимчасово захоплених регіонів на війну проти Батьківщини", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що глава уряду РФ Михайло Мішустін розпорядився заснувати "Донецьке вище загальновійськове командне училище".

До 1995 у Донецьку функціонувало Донецьке вище військове училище інженерних військ і військ зв'язку. У 2015 році окупаційна влада "ДНР" на основі його матеріальної бази відкрила "республіканське" загальновійськове командне училище. Тепер воно буде перформатоване у "федеральний державний казенний військовий освітній заклад вищої освіти".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті