Окупанти мають намір до нового року відкрити в Донецьку вище загальновійськове командне училище

Російські окупанти створюють військовий виш у Донецьку. Про це повідомляє "Центр національного спротиву" 20 вересня.

"Окупанти створюють військове командне училище при міністерстві нападу РФ у Донецьку", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що таке собі "федеральний державний казенний військовий освітній заклад вищої освіти "Донецьке вище загальновійськове командне училище" має бути утворено в МО РФ до 1 грудня 2023 року.

Планова штатна чисельність закладу разом із курсантами - 3,5 тис. осіб. 

"Зауважимо, функціонування таких закладів є порушенням міжнародного права, адже такі заклади за фактом вербують мешканців тимчасово захоплених регіонів на війну проти Батьківщини", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що глава уряду РФ Михайло Мішустін розпорядився заснувати "Донецьке вище загальновійськове командне училище".

До 1995 у Донецьку функціонувало Донецьке вище військове училище інженерних військ і військ зв'язку. У 2015 році окупаційна влада "ДНР" на основі його матеріальної бази відкрила "республіканське" загальновійськове командне училище. Тепер воно буде перформатоване у "федеральний державний казенний військовий освітній заклад вищої освіти".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті