Окупанти активізувались на Курахівському та Времівському напрямках - Генштаб

Російські війська активізували наступальні дії на Курахівському та Времівському напрямках, зберігаючи тиск на Покровському. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Як повідомляється, ззагалом від початку доби та станом на 16:00 25 липня було зафіксовано 103 бойові зіткнення. 

На Харківському напрямку росіяни здійснили чотири безуспішні атаки поблизу Глибокого, а також дві атаки біля Вовчанська, де зараз триває бій. Ситуація під контролем.

На Куп'янському напрямку армія РФ провела п'ять штурмів поблизу Стельмахівки, Петропавлівки та Степової Новоселівки. Один бій завершено, ще чотири тривають.

На Лиманському напрямку загарбницька армія атакувала 10 разів позиції українських підрозділів біля населених пунктів Макіївка та Невське, а також у районі Серебрянського лісу. Наші захисники відбили шість ворожих атак, чотири досі тривають.

На Сіверському напрямку впродовж дня окупанти п'ять разів атакували поблизу Верхньокам'янського, Спірного та Миколаївки, ворог зазнав поразки.

На Краматорському напрямку противник здійснив вісім штурмових дій неподалік Іванівського, Часового Яру, Калинівки, Майського та Григорівки. Сили оборони відбили шість атак, ще дві - тривають.

На торецькому напрямку окупанти також вісім разів атакували біля Залізного, Нью-Йорка та Північного. П'ять боїв завершено, три тривають.

На Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Веселе, Іванівка, Новоселівка Перша, Парасковіївка, Новожеланне та Яснобродівка. Сили оборони стримують натиск противника та відбили 18 атак, дев’ять боєзіткнень - тривають. Втрати ворога уточнюються.

На Курахівському напрямку ворог 14 разів атакував поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки. Десять боїв завершені, чотири досі тривають.

На Времівському напрямку наразі тривають три атаки противника біля Великої Новосілки. Ще десять атак наші захисники відбили у районах Костянтинівки, Водяного та Роздольного.

На Оріхівському напрямку противник намагався прорвати українську оборону поблизу Малої Токмачки, Юрківки, Новоандріївки та Щербаків. Дві атаки - відбито, ще дві - тривають.

На Придніпровському напрямку ворог не мав успіху, тричі атакуючи оборонні рубежі українців на лівобережжі Дніпра.

На інших напрямках фронту ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, командувач Національної гвардії України Олександр Півненко заявив, що війська РФ через місяць-півтора не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках і стануть в оборону.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті