Окупанти хочуть замінити формат "референдуму" на окупованих територіях на опитування - Федоров

Російські окупанти хочуть змінити формат псевдореферендуму і перетворити його на опитування. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Зараз вони справді ведуть підготовку, але на сьогодні їхні плани вкотре змінюються. Якщо раніше вони хотіли провести цей псевдореферендум наприкінці серпня, то сьогодні вже навіть 11 вересня вони не бачать, як його провести", - заявив міський голова Мелітополя.

За його словами, про єдиний день проведення "референдуму" не може бути мови з низки причин. І насамперед – наднизька явка та загалом неактивність українців щодо участі у так званому "референдумі".

"Тому сьогодні вони переформатували і хочуть робити це в рамках "соціологічного опитування" з 11 по 17 вересня і після цього підбити підсумки", - заявив Федоров в ефірі телемарафону.

Також окупанти намагаються змінити ставлення до псевдореферендуму за допомогою "агітаційних груп", до складу яких обов'язково має входити україномовний мешканець Криму.

"Тим самим вони намагаються сказати, що ніхто не намагається задавити українське населення. Але ми чітко розуміємо, що це чергова порція пропаганди", - сказав Федоров.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що рашисти змінили "плани" щодо псевдореферендумів на Донбасі – вони мають пройти 14 вересня, явка має становити 80%.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті