"Охматдит" зможе відновити роботу через пів року - гендиректор клініки

Основні відділення НДСЛ "Охматдит" зможуть відновити роботу за один-два місяці, повністю клініка зможе відновитися не менш ніж за пів року. Про це заявив гендиректор клініки Володимир Жовнір в ефірі телемарафону 15 липня. 

"Я дуже сподіваюся, що, звісно, не в такому режимі, як ми працювали раніше, але "Охматдит" зможе відновити роботу вже за місяць-два, тобто відновлять роботу основні відділення, які надавали медичну допомогу до цієї атаки. Повне відновлення триватиме щонайменше пів року", - сказав гендиректор в ефірі телемарафону в понеділок.

Він повідомив, що наразі клініка вже відновила "гострий діаліз", але для відновлення діалізу потрібне обладнання.

Жовнір нагадав, що через ракетну атаку було знищене або пошкоджене обладнання на суму близько 360-400 млн грн, але інженерні й сервісні служби продовжують оцінювати шкоду й можливість відновлення обладнання.

"Ми втратили щонайменше одне діалізне відділення, у дуже поганому стані так званий старий хірургічний корпус, а також ще один шестиповерховий корпус", - сказав він.

Нагадаємо, раніше дитячий офтальмолог-онколог НДСЛ "Охматдит" Леся Лисиця заявила, що "Охматдиті" деякі корпуси не підлягають відновленню

Як повідомлялося, унаслідок атаки РФ 8 липня в Україні загинули 44 людини, 196 постраждали. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті