Сума зібраних на відновлення "Охматдиту" коштів перевищила 1,6 млрд грн - МОЗ

Сума зібраних на відновлення "Охматдиту" коштів перевищила 1,6 млрд грн, зокрема 400 млн грн надійде у вигляді обладнання. Про це повідомило у Телеграм Міністерство охорони здоров'я 5 серпня.

За інформацією відомства, 312 млн грн надійшли безпосередньо на рахунок НДСЛ "Охматдит", 379 млн грн - на рахунок БФ "Омхатдит - здорове дитинство", більше ніж 320 млн грн було зібрано на платформі United24 і monobank, які перерахували кошти на рахунок МОЗ у Нацбанку, $11,2 млн виділив фонд The Howard G. Buffett Foundation для закупівлі повного переліку пошкодженого обладнання в новому корпусі "Охматдиту" (кошти надійдуть у вигляді обладнання); $1 млн надійде від уряду Литви, 100 млн грн виділив уряд України.

МОЗ уточнює, що тендер, який викликав суспільний резонанс, був проведений фондом "Охматдит - здорове дитинство". Цей тендер стосувався поточного ремонту під той обсяг робіт, на які вже було складено дефектний акт у рамках суми, зібраної на рахунку фонду.

"Результати цього тендера було скасовано, жодного договору підписано не було. Ситуація з проведеним тендером стосується тільки грошей, зібраних цим фондом, який перевірить збір коштів самостійно", - наголосили в МОЗ.

Відомство уточнює, що кошти, зібрані лікарнею, UNITED24, фондом The Howard G. Buffett Foundation та урядами Литви й України "жодним чином не фігурували в проведеному тендері".

МОЗ нагадує, що кошти, зібрані на рахунках фонду для відновлення клініки, буде переведено на рахунок лікарні. Для проведення робіт із відновлення пошкодженого корпусу буде проведено новий тендер на Prozorro, до кінця тижня буде створено раду з відновлення "Охматдиту", яка визначить основні вимоги до будівельних компаній і критерії, за якими буде відібрано підрядника.

Як повідомлялося, МОЗ оголосить новий конкурс на реконструкцію НДСЛ "Охматдит", умови конкурсу пропише спеціальна робоча група. Для проведення тендера буде залучено держпідприємство "Медичні закупівлі України". Кошти, зібрані на реконструкцію "Охматдиту" з різних джерел, будуть сконсолідовані на казначейському рахунку, таким чином, вони отримають статус державних коштів.

МОЗ прогнозує, що від моменту оголошення конкурсу до визначення переможця мине, максимум, 21 день.

Нагадаємо, раніше МОЗ звернулось до правоохоронців щодо тендеру на відбудову "Охматдиту". 

Як повідомлялося, уряд Німеччини виділяє 10 млн євро на відновлення "Охматдиту". 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті