До 10 років позбавлення волі засуджено колаборантку Халявкіну зі Старобільська

За колабораційну діяльність до 10 років позбавлення волі заочно засуджено експосадовицю Старобільської райдержадміністрації. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 3 липня.

СБУ не називає імені засудженої, однак "ОстроВ" з'ясував, що йдеться про Ірину Халявкіну.

"За матеріалами Служби безпеки України за колабораційну діяльність заочно засуджено експосадовицю Старобільської райдержадміністрації. Слідством доведено, що у березні 2022 року колишня заступниця начальника відділу соціально-економічного розвитку територій виявила бажання приєднатись до владних структур угруповання "ЛНР". Рашисти призначили її начальником так званого "відділу землекористування, архітектури та містобудування адміністрації Старобільсьского району ЛНР", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що пособниця агресора працює в незаконному органі влади та сприяє утвердженню окупаційних "порядків" у сфері земельних відносин. Вона бере участь у російських пропагандистських заходах та допомагає рашистам імітувати громадянську активність серед населення окупованої Луганщини. Колаборантка очолює створену при окупаційній адміністрації "філію" фіктивного "Союза женщин Донбасса". 

Суд визнав правопорушницю винною в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та засудив до 10 років позбавлення волі. 

"Оскільки фігурантка переховується на тимчасово окупованій території, вирок винесено заочно. Термін відбування покарання рахуватиметься з дня її затримання. Засуджена оголошена у розшук", - пише СБУ.

Раніше повідомлялось, що підозру отримали чиновниці "ЛНР", які відповідають за розподіл коштів та "віджатого" майна. Одна з них "набиралась досвіду" в Севастополі.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті