Обіцянка по F-16 в українському небі влітку 2024 року уже виконана - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обіцянка щодо того, що влітку 2024 року в українському небі з’являться винищувачі F-16, уже виконана. Про це він розповів у інтерв’ю 24 каналу.

«По-перше, ми обіцяли, що влітку 2024 року в українському небі будуть битися F-16, і ця обіцянка виконана. По-друге, це лише перша хвиля. Насправді нам потрібно більше літаків, і питання постачання, надходження першої хвилі F-16 вже розв'язане», — заявив глава українського МЗС.

Кулеба також підкреслив, що Україна вже працює над тим, аби отримати більшу кількість західних винищувачів та інші літаки, зокрема МіГ-29, які все ще є на озброєнні в багатьох країнах.

«Це безперервний процес, тому що немає такого моменту у війні, коли ти кажеш: "Фух, я все зробив, F-16 прилетіли, Patriot приїхали, можна розслабитись". У жодному разі! Ще одне питання не розв'язалося, а ми вже починаємо працювати над наступним», — відзначив міністр.

Нагадаємо, напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Данія та Нідерланди вже передають Україні винищувачі F-16. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті