Обіцянка по F-16 в українському небі влітку 2024 року уже виконана - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обіцянка щодо того, що влітку 2024 року в українському небі з’являться винищувачі F-16, уже виконана. Про це він розповів у інтерв’ю 24 каналу.

«По-перше, ми обіцяли, що влітку 2024 року в українському небі будуть битися F-16, і ця обіцянка виконана. По-друге, це лише перша хвиля. Насправді нам потрібно більше літаків, і питання постачання, надходження першої хвилі F-16 вже розв'язане», — заявив глава українського МЗС.

Кулеба також підкреслив, що Україна вже працює над тим, аби отримати більшу кількість західних винищувачів та інші літаки, зокрема МіГ-29, які все ще є на озброєнні в багатьох країнах.

«Це безперервний процес, тому що немає такого моменту у війні, коли ти кажеш: "Фух, я все зробив, F-16 прилетіли, Patriot приїхали, можна розслабитись". У жодному разі! Ще одне питання не розв'язалося, а ми вже починаємо працювати над наступним», — відзначив міністр.

Нагадаємо, напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Данія та Нідерланди вже передають Україні винищувачі F-16. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті