Нова допомога США Україні: демократи не прийняли умови Джонсона

Демократи Сполучених Штатів Америки відмовилися приймати ті умови, які їм висунув речник Палати представників Майка Джонсона для схвалення нового фінансування допомоги Україні. Про це пише видання The Hill, - повідомляє ua.news.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон кілька днів тому заявив, що республіканці не підтримуватимуть жодної допомоги Україні, якщо вона не супроводжуватиметься новими нормами з охорони кордонів. Йдеться про будівництво нової стіни на кордоні з Мексикою. Такий план мав екс-президент США Дональд Трамп.

«Наближається прикордонна битва», – заявляв Джонсон.

Демократи Палати представників США, які підтримують виділення нових коштів на охорону кордонів, але виступають проти таких жорстких обмежень, швидко відповіли на шантаж з боку Джонсона.

Як пише видання, члени Демократичної партії зазначили, що не підтримають будь-який пакет, до якого входитимуть подібні міграційні обмеження, якщо Джонсон винесе його на голосування.

«Це було б безглуздо. На жаль, якби вони (республіканці - ред.) так вчинили, це було б на шкоду Україні», - заявив член Палати представників від демократичної партії Марк Покан. При цьому, за інформацією The Hill, представники Демократичної партії попередили, що вони ніколи не підтримають пакет заходів щодо України, що включає нову стіну на кордоні з Мексикою.

«Для мене і, гадаю, для більшості з нас це не має сенсу», - сказав член Палати представників Хуан Варгас. Ще один член Палати Рауль Гріхальва зазначив, що стіна на кордоні була для республіканців політичним символізмом і її будівництво - марна трата грошей.

Нагадаємо, що сенат США робив крок уперед щодо двопартійного законопроекту, покликаного перешкодити уряду закритися лише за п’ять днів до 1 жовтня. Водночас Палата представників спробувала просунути міру, підтриману тільки республіканцями. Сенатори США від обох партій закликають вже найближчим часом схвалити виділення додаткових коштів для допомоги Україні у розмірі 24 мільярди доларів, запит на який Білий Дім раніше направив до Конгресу.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті