Нова допомога США Україні: демократи не прийняли умови Джонсона

Демократи Сполучених Штатів Америки відмовилися приймати ті умови, які їм висунув речник Палати представників Майка Джонсона для схвалення нового фінансування допомоги Україні. Про це пише видання The Hill, - повідомляє ua.news.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон кілька днів тому заявив, що республіканці не підтримуватимуть жодної допомоги Україні, якщо вона не супроводжуватиметься новими нормами з охорони кордонів. Йдеться про будівництво нової стіни на кордоні з Мексикою. Такий план мав екс-президент США Дональд Трамп.

«Наближається прикордонна битва», – заявляв Джонсон.

Демократи Палати представників США, які підтримують виділення нових коштів на охорону кордонів, але виступають проти таких жорстких обмежень, швидко відповіли на шантаж з боку Джонсона.

Як пише видання, члени Демократичної партії зазначили, що не підтримають будь-який пакет, до якого входитимуть подібні міграційні обмеження, якщо Джонсон винесе його на голосування.

«Це було б безглуздо. На жаль, якби вони (республіканці - ред.) так вчинили, це було б на шкоду Україні», - заявив член Палати представників від демократичної партії Марк Покан. При цьому, за інформацією The Hill, представники Демократичної партії попередили, що вони ніколи не підтримають пакет заходів щодо України, що включає нову стіну на кордоні з Мексикою.

«Для мене і, гадаю, для більшості з нас це не має сенсу», - сказав член Палати представників Хуан Варгас. Ще один член Палати Рауль Гріхальва зазначив, що стіна на кордоні була для республіканців політичним символізмом і її будівництво - марна трата грошей.

Нагадаємо, що сенат США робив крок уперед щодо двопартійного законопроекту, покликаного перешкодити уряду закритися лише за п’ять днів до 1 жовтня. Водночас Палата представників спробувала просунути міру, підтриману тільки республіканцями. Сенатори США від обох партій закликають вже найближчим часом схвалити виділення додаткових коштів для допомоги Україні у розмірі 24 мільярди доларів, запит на який Білий Дім раніше направив до Конгресу.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті