Німеччина звернулась до партнерів щодо пошуку додаткових систем ППО для України

Уряд Німеччини у середу, 17 квітня, виступив з ініціативою щодо пошуку та надання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на  Tagesschau.

Вказано, що міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок і міністр оборони Борис Пісторіус звернулися до партнерів по НАТО, Європейському Союзу, а також до третіх країн з ініціативою з якнайшвидшого надання Україні більшої допомоги із засобами ППО. 

Речник МЗС наголосив на необхідності "ще раз серйозно подивитися на те, чи є в наявності додаткові системи, які можуть бути швидко надані Україні", адже "зараз необхідне негайне постачання". 

Нагадаємо, генсек НАТО Столтенберг заявив, що у НАТО багато систем ППО, якими можна поділитися з Україною

Як повідомлялося, лідери країн Євросоюзу на спеціальному саміті в Брюсселі 17-18 квітня обговорять надання ППО для України. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті