Німеччина передасть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot

Німеччина передасть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot для посилення ППО країни на тлі російської агресії. Ппро це у п’ятницю повідомила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, чиї слова наводить пресслужба МЗС Німеччини у соцмережі Х.

«Посилення протиповітряної оборони України залишається вкрай важливим. Німеччина передасть ще одну систему Patriot і додаткові 500 мільйонів євро. Разом ми повинні продовжувати нашу непохитну підтримку та відданість (Україні – ред.)», - сказала міністр у Празі, де проходить зустріч глав МЗС країн-членів НАТО.

За її словами, міжнародне право - однозначне.

«Держави, які зазнали нападу, мають не лише право захищати свою територію, але й мають обов’язок захищати своїх громадян. Наша військова підтримка України відповідає цим принципам», - додала вона.

Бербок зазначила, що у НАТО країни дотримуються принципу «один за всіх, усі за одного». 

«Жорстока агресія Путіна проти України та його провокації на зовнішніх кордонах ЄС і НАТО вимагають нашої непохитної єдності», - додала міністр.

Як повідомлялося, 30 травня під час візиту до Одеси міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував постачання Україні нового пакета військових засобів на суму 500 млн євро, до якого увійдуть крилаті ракети до систем ППО IRIS-T SLM та IRIS-T SLS, безпілотники, БМП та снайперські рушниці.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті