"Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів". Міністр Клименко відреагував на "ганебну ситуацію" у Смілі

"Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів", - заявив міністр МВС України Ігор Клименко. Так він відреагував на "ганебну ситуацію" у місті Сміла Черкаської області.

"Ганебна ситуація у Смілі. Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів. Все, що відбулось, отримає належну і жорстку реакцію правоохоронців. Вже розпочато кримінальне провадження. Всі факти будуть встановлені. Голова Нацполу доповів мені про перші результати та розпочату службову перевірку щодо дій (чи, вірніше, можливої бездіяльності) місцевих поліцейських", - заявив Клименко.

"Щодня Україна протистоїть жорстокому ворогу завдяки хоробрості наших Сил оборони та безпеки, всіх наших воїнів. І кожен з воїнів, всі наші люди заслуговують на повагу та верховенство права. Так і має бути", - підкреслив міністр.

9 вересня, зокрема, воїни 46-ї Окремої аеромобільної бригади ЗСУ у своєму Телеграм-каналі "46 оаембр. Брати по зброї" повідомили: "У місті Сміла (Черкаська область) місцевий кримінальний авторитет і АУЕшник Вадим Долотенко побив військового Анатолія Гончаренка і змусив його вибачатися за пост у фейсбуці. Гончаренко із ССО (на лікарняному після контузії) писав про інцидент із батьками, де незнайомці на дорозі влаштували аварійну ситуацію і хамили людям похилого віку.  Долотенко, дізнавшись про пост, викликав військового на зустріч, бичив, погрожував, ударив в обличчя і змусив записати вибачення...".

Воїни вимагали реакції на інцидент правоохоронних органів.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті