"Независимость" замість "Незалежності" й крадіжки українського зерна: про підозру повідомлено сестрі "міністра сільського господарства ЛНР" Камші

Фермерці з окупованої Біловодської громади Луганщини Любові Камші повідомлено про підозру в колабораціонізмі. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у facebook 6 серпня.

"Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру власниці агропромислового підприємства, яка провадить господарську діяльність у взаємодії з державою агресором і є причетною до незаконного вивезення українського зерна до РФ", - сказано в повідомленні.

Як зазначають реєстри українських підприємств, колаборанткою є Любов Камша з села Бараниківка, яка до окупації регіону очолювала агропідприємство "Незалежність".

"До російської навали сільськогосподарське підприємство на території Біловодської громади називалося "Незалежність". Утім, улітку 2022 року фермерка перереєструвала його в окупаційних структурах під новою назвою "Независимость", - пише СБУ

Користуючись тим, що її родич на той час обіймав "посаду" "міністра сільського господарства і продовольства "ЛНР, підприємиця отримала дозвільні документи, необхідні для вивезення агропродукції до країн так званого "Таможенного союза". Задокументовано, що лише у серпні-вересні 2023 року вона незаконно вивезла на адресу фірми в Ростовській області РФ пшеницю на суму понад 5,5 мільйонів російських рублів. 

Фермерське господарство регулярно сплачує окупантам податки в російських рублях.

Раніше "ОстроВ" писав про сільське господарство Луганщини в умовах війни й окупації: землі сільгосппризначення в Луганській області "під Україною" наразі не обробляються взагалі, сільське господарство в Луганській області "під Україною" наразі відсутнє як таке.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті