"Независимость" замість "Незалежності" й крадіжки українського зерна: про підозру повідомлено сестрі "міністра сільського господарства ЛНР" Камші

Фермерці з окупованої Біловодської громади Луганщини Любові Камші повідомлено про підозру в колабораціонізмі. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у facebook 6 серпня.

"Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру власниці агропромислового підприємства, яка провадить господарську діяльність у взаємодії з державою агресором і є причетною до незаконного вивезення українського зерна до РФ", - сказано в повідомленні.

Як зазначають реєстри українських підприємств, колаборанткою є Любов Камша з села Бараниківка, яка до окупації регіону очолювала агропідприємство "Незалежність".

"До російської навали сільськогосподарське підприємство на території Біловодської громади називалося "Незалежність". Утім, улітку 2022 року фермерка перереєструвала його в окупаційних структурах під новою назвою "Независимость", - пише СБУ

Користуючись тим, що її родич на той час обіймав "посаду" "міністра сільського господарства і продовольства "ЛНР, підприємиця отримала дозвільні документи, необхідні для вивезення агропродукції до країн так званого "Таможенного союза". Задокументовано, що лише у серпні-вересні 2023 року вона незаконно вивезла на адресу фірми в Ростовській області РФ пшеницю на суму понад 5,5 мільйонів російських рублів. 

Фермерське господарство регулярно сплачує окупантам податки в російських рублях.

Раніше "ОстроВ" писав про сільське господарство Луганщини в умовах війни й окупації: землі сільгосппризначення в Луганській області "під Україною" наразі не обробляються взагалі, сільське господарство в Луганській області "під Україною" наразі відсутнє як таке.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті