«Нефтехранилищ нет, но вы держитесь». У «ДНР» пояснили, чому дорожчає бензин і ДП

Вартість бензину на окупованій території Донецької області зростає через відсутність нафтосховищ і коливання цін нафтопродуктів на біржі. Про це місцевим журналістам розповів один із чиновників «міністерства вугілля та енергетики ДНР» Михайло Педченко.

«Важливим фактором, що впливає на паливний ринок, є загрози військового характеру. На жаль, наразі... повністю відсутні сховища нафтопродуктів, від початку літа 2024 року АЗС республіки зазнавали атак з боку Збройних сил України більше ніж 12 разів, на жаль, є загиблі й поранені», - зазначив він.

Педченко визнав, що в регіоні не вдається створити запас палива, і це веде до прямої залежності ціни на заправках «ДНР» від коливань цін на ринку в РФ. 

Як повідомлялося раніше, у «ДНР» минулого тижня бензин марки A-95 подорожчав на два рублі, і його вартість становила 61 рубль за літр.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті