"Не можна все життя бути відмінником". Данілов визнав завищені очікування від контрнаступу

Секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов визнав, що надії України на контрнаступ не виправдалися. Про це він сказав в інтерв'ю Бі-бі-сі, - пише ТК ВВС/Російська служба.

"Це не означає, що перемога не буде на нашому боці",- додав він.

У травні 2023 року, напередодні контрнаступу, він сказав в інтерв'ю виданню, що найближчі місяці нададуть "історичну можливість".

Розмірковуючи зараз про ці слова, Данілов визнав: "У травні кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна закінчилася якомога швидше. Надії були, але вони не виправдалися".

"Люди іноді роблять помилки. Не можна все життя бути відмінником", - сказав він.

Секретар українського Радбезу, з яким у Києві зустрілася кореспондентка Бі-бі-сі Джессіка Паркер, охарактеризував нинішню ситуацію на лінії фронту як дуже складну і заявив, що старі військові підручники, зокрема натовські, "необхідно відправити назад в архіви".

"Такої війни, як та, що йде в нашій країні, не було ні в ХХ, ні в ХХI столітті", - заявив він.

"Те, що ми два роки захищаємо нашу країну, - це вже велика перемога", - каже Данілов.

Олексій Данілов вважає, що незважаючи на проблеми в Конгресі, принаймні якесь військове фінансування зі США "обов'язково надійде".

"Якщо станеться так, що ми отримаємо подарунок до Різдва, ми будемо цьому раді".

"Але якщо це станеться трохи пізніше, не варто робити з цього трагедії", - заявив він.

Данілов відмовився говорити про те, чи можлива в майбутньому нова спроба повернути окуповані Росією території і чи програє Україна, якщо США перестануть їй допомагати.

"Можу точно сказати, що ми не зупинимося, - сказав він. - Ми продовжимо боротьбу за нашу свободу, за нашу незалежність".

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський під час виступу у Національному університеті оборони США наголосив, що Україна не здасться росії у цій війні за свободу, та висловив сподівання на подальшу підтримку з боку партнерів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті