"Не готові працювати на росіян". У Маріупольському порту до окупації працювали 3,5 тисячі осіб, зараз - тільки 200

У Маріупольському порту, де до російської окупації працювали 3,5 тисячі осіб, зараз ледь налічується 200 працівників. Про це з посиланням на керівництво захопленого порту йдеться у фільмі проєкту "Мирні".

"Обсягу, перевалки немає - значить заробітних плат немає, люди розбіглися. Частина розбіглася через переконання, хтось не готовий працювати на росіян, хтось не готовий чекати, коли тут все налагодиться", - йдеться в сюжеті.

До російської окупації, розповідає одна зі співробітниць, у Маріупольському порту при повному завантаженні працювали близько 3,5 тисяч осіб. Зараз залишилося близько 200 співробітників із числа місцевих жителів. 

За законної влади порт обслуговував два підприємства - "Азовсталь" і металургійний завод ім. Ілліча. "Порт працював переважно на експорт металопродукції в ті країни, які працювали з Україною. Зараз, по-перше, немає продукції, по-друге, торговельні зв'язки потрібно налагоджувати заново", - зізнаються працівники порту.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті