Нацполіція оголосила про підозру військовим РФ, які жорстоко вбили патріота України

Слідчі Нацполіції оголосили про підозру військовим РФ, які на Миколаївщині жорстоко вбили патріота України за передачу даних для ЗСУ. Про це Нацполіція повідомляє у Телеграм.

"Під час опрацювання інформації про воєнні злочини в регіоні поліцейські виявили аудіозапис перехоплення розмови російських військовослужбовців, яка свідчила про катування і вбивство цивільного. Встановивши місце поховання вбитого, поліцейські провели ексгумацію трупа для проведення судмедекспертизи та порівняльної генетичної молекулярної експертизи. Вбитий - 53-річний місцевий мешканець, який мав принципову активну українську позицію. Перебуваючи в окупації, він ретельно нотував кількість, напрямок та дати пересування російської техніки і передавав цю інформацію Збройним силам України. За це окупанти спочатку його били і катували: звʼязали руки пластиковими хомутами і пиляли напильником зуби, а після відрубали пальці рук і застрелили. Цю інформацію у ході оглядів місця події, допитів свідків, проведення слідчих експериментів та сотень інших слідчих дій повідомили очевидці злочину", - повідомляє Нацполіція. 

"Поліцейські встановили та довели причетність до катування і вбивства мирного мешканця трьох військовослужбовців рф, а саме — командирів та солдата 108 десантно-штурмового полку з Краснодарьского краю", - констатували у поліції.

Як повідомлялося, в Україні понад 52 тисячі людей перебуває у розшуку від початку повномасштабного вторгнення РФ, серед них понад 3676 зниклих дітей.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті