Нардепа-втікача Дмитрука затримали у Лондоні - ЗМІ

Народного депутата України Артема Дмитрука було затримано у Лондоні, питання щодо його екстрадиції до України розгляне суд. Про це повідомляє The Independent, - передає Укрінформ.

"Український депутат, який переховується у Лондоні, постане перед судом, щоб оскаржити запит на його екстрадицію від уряду України", - йдеться у повідомленні.

Запит про екстрадицію нардепа-втікача ґрунтується на звинуваченнях у "хуліганстві" через інцидент, до якого він був причетний у 2020 році, коли Дмитрук намагався силою проникнути на політичне зібрання.

Зазначається, що наразі депутат-втікач переховується у Лондоні та має з'явитися у суді. Сам Дмитрук заявив The Independent, що уряд Великої Британії забезпечив йому безпеку з того часу, як він втік з України у серпні. Запит на екстрадицію він назвав "політичним переслідуванням проти мене та моєї родини, проти мене самого за мої політичні погляди та мою підтримку УПЦ". Він також заявив, що немає "ніяких особистих проблем з Володимиром Зеленським".

Нагадаємо, Офіс генпрокурора звернувся до кількох країн із запитом про затримання і видачу нардепа Дмитрука, якого підозрюють у нападах на військового і правоохоронця. 

Як повідомлялося, у ДБР заявили, що знали про підготовку нардепа Дмитрука до втечі, але підстав для затримання не було. 

Також оголошений в розшук Дмитрук розповів, як йому вдалося полишити Україну та заявив, що втік через те, що його хотіли "ліквідувати".

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті