Нам вдалося зробити багато разом з партнерами, але це не означає, що час спочивати на лаврах - Зеленський

Порівняно з минулим роком у багатьох місцях зараз тихіше, але це не означає, що можна десь там ігнорувати війну чи бути менш сконцентрованими на допомозі державі. Про це заявив  Президент України Володимир Зеленський 11 квітня у вечірньому зверненні.

Він зазначив, що сьогодні провів сьогодні чергове засідання Ставки, де розглянули бойову ситуацію. 

"Ми зараз – на такому етапі війни, коли важливо і нашому суспільству, і партнерам не втрачати відчуття шляху, яким маємо пройти. Саме шляху. Шляху, який попереду. Порівняно з минулим роком у багатьох місцях зараз тихіше. Але це не означає, що можна десь там ігнорувати війну чи бути менш сконцентрованими на допомозі державі.  Нам вдалося зробити багато разом з партнерами для захисту людей, України, всієї Європи. Але це не означає, що зараз – час спочивати на лаврах", - зазначив Президент.

Він підкреслив, що перемога України потребує спільних зусиль.

"Шлях – попереду. Рух – попереду. Те, для чого ми потребуємо не меншої єдності, ніж раніше. Не меншої зосередженості, ніж раніше.  Так само, як і раніше, наші позиції на фронті, всі наші воїни на позиціях – мають підтримуватися українськими позиціями політично та інформаційно, силою зброї та силою нашою суспільного єднання, нашою внутрішньою стійкістю та міцністю зав’язків України зі світом. І це те, що є завданням як держави, так і всіх у державі, як України, так і всіх у світі, хто цінує вільне життя й міжнародний порядок, заснований на правилах. Це нерозумно – просто пасивно сподіватися, що перемогу принесе хтось інший, той, хто зараз в окопах, хто зараз у штурмах. Це спільне завдання", - сказав Зеленський.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті