На ЗАЕС анулюють українські перепустки, на даху – воєнне обладнання, місто патрулюють "кадирівці" – ГУР

На ЗАЕС окупанти анулюють перепустки українського зразку для персоналу, на даху енергоблоку встановили воєнне обладнання. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України 2 листопада у своєму Телеграм-каналі.

"Окупанти виставили умову ліцензованим співробітникам оперативної зміни Запорізької атомної електростанції, що до 2 листопада вони мають визначитися щодо підписання або відмови від контракту з "росатомом", – сказано в повідомленні. – Іншим працівникам ЗАЕС виставлено термін – до 1 грудня".

Повідомлено, що найближчим часом будуть анульовані перепустки на станцію українського зразку.

"Наразі інженерно-технічних працівників станції на робочі місця не допускають, – повідомляє розвідка. – Доступ мають лише оперативні працівники (зміна управління)".

Уточнюється, що також в Енергодар прибули так звані "кадирівці", які патрулюють групами по 15-20 осіб.

Підкреслюється, що зв'язок в місті практично відсутній, переміщення доцільно здійснювати з 09:00 до 15:00, після 15:00 зростає вірогідність потрапити під фільтраційні заходи.

Зазначається, що на даху п’ятого енергоблоку встановлено обладнання РЕБ для боротьби з засобами аеророзвідки. На промисловій зоні ЗАЕС розміщено чергову зміну окупантів. Командний склад розосереджений по місту та проживає в квартирах місцевих мешканців, які виїхали.

Раніше повідомлялось, що окупанти розмістили військове обладнання на даху енергоблоку ЗАЕС.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті