На Євробачення-2024 від України поїдуть alyona alyona & Jerry Heil

Україну на Євробаченні-2024 буде представляти alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria. Про це стало відомо сьогодні ввечері, 4 лютого.

Переможця визначили глядачі шляхом голосування. Однак коли розпочалося голосування глядачів, сервіс "Дія" через велику навантаженність не працював.  Через це голосування за переможця нацвідбору «Євробачення» було продовжено: воно триватиме до 19:00, 4 лютого. 

Згідно вибіру жюрі, перше місто було віддано гурту Ziferblat з піснею Place I Call Home.

Ведучими нацвідбору цьогоріч стали співачка Юлія Саніна, гуморист Василь Байдак та ведучий Тімур Мірошниченко. У журі були Андрій Данилко, Джамала та Сергій Танчинець.

Як повідомлялося, послуги для реалізації цьогорічного Національного відбору Євробачення обійшлися Україні у 10 999 811 грн. - про це свідчать дані з сайту держзакупівель Prozorro.

68-й пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме. Перший і другий півфінали заплановані на 7 та 9 травня (на одному з них виступить Україна), а грандфінал — на 11 травня. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті