На виборах в Австрії перемагає ультраправа Партія свободи

В Австрії ультраправа Партія свободи на чолі з Гербертом Кіклем за підсумками виборів отримає найбільшу кількість місць у парламенті, свідчать прогнози, що ґрунтуються на даних дострокового голосування, - повідомляє ВВС/Російська служба.

Виборчі дільниці в країні вже закрилися. Прогноз показує, що партія Кікля отримає 29,1% голосів виборців, що майже на три відсоткові пункти більше ніж її найближчий конкурент - консервативна Народна партія з 26,2%.

Водночас Партії свободи далеко до абсолютної більшості, а лідер Народної партії, нинішній канцлер Карл Нехамнер, до виборів відкидав можливість коаліції з Кіклем.

Видання зазначає, що в минулому австрійські ультраправі неодноразово входили до правлячих коаліцій, проте ще жодного разу вони не ставали найбільшою партією.

Статті

Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Всі статті