На Покровському напрямку від початку доби ЗСУ відбили 18 атак - Генштаб

Від початку доби і станом на 16:00 4 липня на всій лінії фронту відбулося 80 бойових зіткнень, найбільше на Покровському напрямку - 24. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Сили оборони України спрямовують зусилля на зрив наступальних планів російського агресора та знищують його особовий склад і техніку. Загалом від початку доби відбулося 80 бойових зіткнень", - ідеться у зведенні Генштабу.

Зазначається, що прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей продовжують потерпати від артилерійських обстрілів із території РФ. Зокрема, обстрілу зі ствольної артилерії та РСЗВ зазнали населені пункти (н.п.) Сновськ, Клюси, Порозок, Олександрівка, Грем’яч, Карповичі, Бранцівка, Тур’я, Прогрес, Блешня, Єліне.

Під постійним бомбардуванням ворожої авіації перебуває Харківщина. Повідомляється, що від початку доби з боку Бєлгорода (РФ) і Шебекіного (РФ) було завдано трьох ударів, зокрема, скинуто чотири керовані авіабомби в районах н. п. Липці, Вовчанські Хутори та Охримівка.

"На Харківському напрямку російські окупанти 10 разів здійснили штурм оборонних рубежів в районі Глибокого, Вовчанська та Липців. Наразі тривають три бойових зіткнення. Ситуація залишається під контролем наших військ", - інформує Генштаб.

На Куп'янському напрямку російські війська чотири рази штурмували позиції ЗСУ в районі Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки. Два бої досі тривають. ЗСУ тримають оборону.

На Лиманському напрямку за день армія РФ провела сім атак поблизу Макіївки, Греківки та Тернів. Шість боїв завершилися, ще один триває.

У Генштабі зазначають, що ворог продовжує "шукати слабкі місця в нашій обороні на сіверському напрямку". Поблизу н.п. Кліщіївка та Виїмка ЗСУ відбили три атаки противника. Ще один бій триває. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку окупанти провели дев'ять штурмів позицій ЗСУ поблизу Калинівки, Григорівки та Кліщіївки. Шість боїв тривають.

На Торецькому напрямку відбулося дев'ять ворожих атак у районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Українські воїни відбили п’ять атак противника, ще чотири бойових зіткнення продовжуються.

"На Покровському напрямку найбільша кількість боїв. З початку доби окупанти здійснили вже 24 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогресу, Лозуватського, Євгенівки, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 18 атак противника, шість боїв – ще тривають. Втрати ворога уточнюються", - інформує Генштаб.

Тривають бої поблизу Красногорівки на Курахівському напрямку. За уточненою інформацією, у цьому районі наразі тривають дві атаки ворога, дві вже завершилися. Поблизу Парасковіївки ЗСУ успішно відбили ще один ворожий штурм.

На Времівському напрямку ворог чотири рази намагався просунутися вперед поблизу Водяного та Макарівки. Один бій триває.

На Оріхівському напрямку підрозділи Сил оборони відбили два штурми росіян - у районах Вербового та Роботиного.

"На Придніпровському напрямку ворог, теж безуспішно, двічі атакував наших захисників поблизу Кринків. Райони населених пунктів Даріївка, Тягинка та Одрадокам’янка зазнали удару вісьмома керованими авіабомбами", - зазначено у зведенні Генштабу.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті