На Покровському напрямку від початку доби відбито 28 атак ворога - Генштаб ЗСУ

Російські війська від початку доби здійснили 33 спроби потіснити Сили оборони на Покровському напрямку, майже половина всіх боїв відбулася біля Миколаївки й Новогродівки, загалом на всій лінії фронту зафіксовано 78 боєзіткнень. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України 22 серпня у зведенні станом на 16:00.

"Противник не припиняє спроби просуватися в глибину території України, сили оборони стримують загарбників, завдаючи йому значних втрат. За сьогодні кількість ворожих атак зросла до 78. Найбільш активно ворог продовжує діяти на покровському напрямку, де провів близько 40% усіх боєзіткнень на території України", - йдеться у зведенні.

Як повідомляється, найбільша кількість боєзіткнень налічується на Покровському напрямку. Зокрема, від початку доби окупанти здійснили вже 33 спроби потіснити ЗСУ із займаних позицій у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Михайлівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Камишівки, Миролюбівки та Новотроїцького. Зазначено, що майже половина усіх бойових зіткнень сталася біля Миколаївки та Новогродівки. 

"Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, уже відбили 28 атак противника на напрямку", - інформує Генштаб.

На Торецькому напрямку зафіксовано чотири атаки противника. "Сьогодні ворог атакував у районах Нью-Йорка та Неліпівки. Наші захисники дають гідну відсіч противнику - усі боєзіткнення вже завершено", - повідомляє Генштаб, зазначаючи, що російська авіація двічі завдала ударів по н. п. Дружба некерованими авіаракетами, а в район Плещіївки терористи скинули два КАБи.

На Курахівському напрямку загарбники 10 разів атакували підрозділи ЗСУ, намагалися просунутися поблизу Костянтинівки та Карлівки. Бої тривають.

На Времівському напрямку загарбники тричі атакували позиції українських військ - намагаються просунутися до Вугледара та з боку Володимирівки.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи атакували в районах Новосадового, Греківки, Тернів, Невського, Торського та Діброви. Від початку доби на цьому напрямку Сили оборони відбили вже сім ворожих атак. Триває ще один бій біля Макіївки. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку противник атакував поблизу Білогорівки, Виїмки та Спірного - окупанти п'ять разів безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили шість штурмових дій поблизу Іванівського, Кліщіївки, Григорівки та Часового Яру. Біля останнього завдали ударів 22 некерованими авіаракетами.

На Оріхівському напрямку зазнали ударів КАБами Новоданилівка, некерованими авіаракетами - Новоандріївка, Новодарівка та П'ятихатки.

На Харківському напрямку окупанти двічі штурмували позиції ЗСУ в районі Вовчанська, бій триває. Ситуація контрольована. Також ворог вдарив НАРами з озброєння гелікоптера Ка-52 в район Козачої Лопані.

Сім разів ворог атакував позиції Сил оборони на Куп'янському напрямку. Українські захисники відбили ворожі штурми поблизу Синьківки, Глушківки, Стельмахівки та в напрямку Лозової. Під удари двома російськими авіабомбами потрапив район Кругляківки.

На Придніпровському напрямку ворог штурмових дій не проводив.

Як повідомлялося, ЗСУ контролюють ситуацію на українсько-білоруському кордоні.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті