На півдні Росії після збою на АЕС почалися віялові відключення електроенергії

У Ростові-на-Дону, Кабардино-Балкарії, Ставропіллі та анексованому Криму почалися віялові відключення електрики через збій у роботі Ростовської атомної електростанції (АЕС), - повідомляє The Moscow Time.

«Кілька районів у Ростові-на-Дону потрапили в зону тимчасового вимкнення електроенергії, без світла залишилися Центр і Олександрівська. У західній частині міста енергетики розпочали підключення абонентів, повідомив глава адміністрації міста Олексій Логвиненко. У Краснодарі вийшли з ладу понад 100 електропідстанцій, близько 100 вулиць залишилися без світла вдень 16 липня. Основні відключення припали на Прикубанський і Західний округи», - ідеться в повідомленні.

За словами глави Ставропольського краю Володимира Владимирова, у регіоні тимчасово обмежили споживання на 140 мегават. Відключення абонентів уже відбулися на кількох територіях. У Кабардино-Балкарській Республіці без світла залишилася столиця регіону Нальчик і низка інших населених пунктів. Без світла залишився і майже весь Крим. 

Раніше в прес-службі «Росатома» «РИА Новости» повідомили, що автоматика відключила один з енергоблоків через неполадки на турбогенераторі Ростовської АЕС. Ростовська АЕС розташована під Волгодонськом. Вона складається з чотирьох енергоблоків. Це найбільша станція на півдні країни, її потужність становить 4 ГВт. Об'єкт входить до топ-3 з вироблення в Росії і забезпечує електроенергією південні регіони та Північний Кавказ із населенням понад 26

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті