На півдні Росії після збою на АЕС почалися віялові відключення електроенергії

У Ростові-на-Дону, Кабардино-Балкарії, Ставропіллі та анексованому Криму почалися віялові відключення електрики через збій у роботі Ростовської атомної електростанції (АЕС), - повідомляє The Moscow Time.

«Кілька районів у Ростові-на-Дону потрапили в зону тимчасового вимкнення електроенергії, без світла залишилися Центр і Олександрівська. У західній частині міста енергетики розпочали підключення абонентів, повідомив глава адміністрації міста Олексій Логвиненко. У Краснодарі вийшли з ладу понад 100 електропідстанцій, близько 100 вулиць залишилися без світла вдень 16 липня. Основні відключення припали на Прикубанський і Західний округи», - ідеться в повідомленні.

За словами глави Ставропольського краю Володимира Владимирова, у регіоні тимчасово обмежили споживання на 140 мегават. Відключення абонентів уже відбулися на кількох територіях. У Кабардино-Балкарській Республіці без світла залишилася столиця регіону Нальчик і низка інших населених пунктів. Без світла залишився і майже весь Крим. 

Раніше в прес-службі «Росатома» «РИА Новости» повідомили, що автоматика відключила один з енергоблоків через неполадки на турбогенераторі Ростовської АЕС. Ростовська АЕС розташована під Волгодонськом. Вона складається з чотирьох енергоблоків. Це найбільша станція на півдні країни, її потужність становить 4 ГВт. Об'єкт входить до топ-3 з вироблення в Росії і забезпечує електроенергією південні регіони та Північний Кавказ із населенням понад 26

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті